Espardenyà: Zeevruchtenstoofpotje met aardappelen en tomatensaus

Inleiding

Als je ooit in Valencia bent geweest, heb je misschien al gehoord van Espardenyà. Dit traditionele Valenciaanse gerecht is een heerlijke zeevruchtenstoofpot met aardappelen en tomatensaus. Het is een perfecte combinatie van verse vis, schaaldieren en groenten die samen een smaakexplosie creëren. In dit artikel vertel ik je meer over mijn ervaring met het maken en proeven van Espardenyà.

Ingrediënten voor Espardenyà

De ingrediënten die je nodig hebt voor Espardenyà zijn:

  • 300g gemengde zeevruchten (garnalen, mosselen, inktvis)
  • 4 aardappelen, in blokjes gesneden
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 rode paprika, in reepjes gesneden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse peterselie ter garnering

Bereidingswijze

Stap 1: Bak de ui en knoflook

Verhit de olijfolie in een grote stoofpan en fruit de ui en knoflook tot ze zacht en geurig zijn.

Stap 2: Voeg de aardappelen toe

Voeg de aardappelblokjes toe en bak ze even mee tot ze licht beginnen te kleuren.

Stap 3: Tomatensaus maken

Voeg de tomatenblokjes, rode paprika, zout en peper toe en laat het geheel sudderen tot de aardappelen gaar zijn en de saus is ingedikt.

Stap 4: Zeevruchten toevoegen

Voeg de gemengde zeevruchten toe en laat ze enkele minuten sudderen tot ze gaar zijn.

Serveren

Garneer de Espardenyà met verse peterselie en serveer het warm met een stuk knapperig brood. Geniet van de smaken van de zee in dit heerlijke Valenciaanse gerecht!

Tip voor de liefhebbers

Als je van extra pit houdt, kun je wat rode peper toevoegen aan de tomatensaus voor een pittige kick.

Conclusie

Probeer dit heerlijke Valenciaanse gerecht vandaag nog te maken en laat je verrassen door de smaakexplosie van zeevruchten, aardappelen en tomatensaus!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *